ROLLUIKEN & ZONWERING

Schaduw met ambachtelijke precisie

(c)Wilms.be

Rolluiken

Rolluiken zijn er in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de toepassing en de mogelijkheden ter plaatse heeft u de keuze uit onderstaande modellen. Zo heb je keuze uit de klassieke inbouw rolluiken, combi opbouwrolluiken of voorzetrolluiken.
Rolluiken hebben meerdere doelen. Zo houden ze in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Verder zorgen ze voor een veiliger gevoel daar ze de tijd voor inbrekers om binnen te raken aanzienlijk verlengen. En zeker niet de vergeten, je krijgt ook meer privacy door het gebruik van rolluiken. 

Zonwering

Iedereen is het over eens dat daglicht gezond is. Daarom wordt er bij het ontwerp van nieuwe woningen veel aandacht besteed aan de juiste inplanting van ramen en deuren. Want de zon maakt niet enkel goed gezind, als er slim wordt van gebruikt gemaakt, zorgt ze ook voor een verlaagd energieverbruik, want ze is een natuurlijke bron van warmte. Zo kan er in het tussenseizoen en tijdens de winter aanzienlijk op stookkosten bespaard worden.

Maar tijdens de zomermaanden wordt de zon soms ook als oncomfortabel beschouwt. De zon kan dan niet alleen voor oververhitting zorgen maar kan ook verkleuring van het interieur tot gevolg hebben. Vaak hebben zonnestralen ook een negatieve invloed op de scherpte van TV en PC schermen. Al deze storende eigenschappen van de zon zijn echter zeer eenvoudig te counteren, door de installatie van een oprolbare buitenzonwering. Hou bij de keuze van het juiste systeem wel rekening met een aantal factoren.

  • Het doel van de zonwering
  • De oriëntatie van de ruimte
  • Hoogte van de ramen
  • Beschikbare budget
  • Uitkijk naar buiten toe
(c)Wilms.be
Winkelmandje